Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Elke jaar organiseren we de inzameling van DE waardepunten. In december staan de verzameldozen in winkelcentra en andere drukbezochte plaatsen in en om Hoogeveen. De in dat jaar uitgeknipte en bewaarde waardepunten kunnen dan worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de waarde verzilverd in pakken koffie voor de voedselbanken.

Net na de jaarwisseling halen we de verzameldozen op en kan het tellen beginnen. Een flinke klus aangezien er veel verschillende waardes zijn toebedeeld aan de waardepunten. De weken daarna volgt de centrale verwerking van alle DE-waardepunten die landelijk door 110 lionsclubs zijn ingezameld en de verdeling van de pakken koffie naar de voedselbanken. 

De inzameling in 2018 leverde 800 pakken koffie op. De inzameling van 2019 leverde maar liefst 1134 pakken koffie op. 40% meer dan het voorgaande jaar. Douwe Egberts verdeelt de pakken koffie elk jaar medio februari/maart over de voedselbanken in Nederland. De Hoogeveense Voedselbank verdeelt de door Hoogeveners verdiende pakken koffie over 150 voedselpakketten voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.