Kids Mud Run

Op 29 juni 2019 organiseerden we de eerste kids mud run in het Steenbergerpark in samenwerking met gemeente Hoogeveen en Scouting Hoogeveen. Er lag een parcours met obstakels klaar waar de kinderen overheen, onderdoor en overheen gingen. Ruim 200 kinderen in de basisschoolleeftijd genoten van het modderfeest.

Wethouder Gert Vos gaf het eerste startschot met een toeter nadat hij alle kinderen uit de eerste groep een high five had gegeven. Om het kwartier ging vervolgens een groep leeftijdsgenoten van start om het parcours af te leggen. De mudrunners gingen via ‘de bult’ naar de spartelvijver, waar ze doorheen moesten. Daarna volgden de obstakels van de scouting en het wederom beklimmen van de bult om vervolgens van de superbuikschuifbaan naar beneden te glijden en een duik te nemen in het modderbad. Aan het einde van de baan stond de brandweer klaar om de kinderen schoon te spuiten. Veel kinderen sloegen dat eerst over, zodat ze nog een paar keer het parcours konden afleggen.

Medaille
De deelnemers kregen allemaal een medaille, een tussendoortje, flesjes water en een mooie bidon. De T-shirts met hun naam erop kregen ze cadeau. Kinderen, ouders en toeschouwers hebben zich uitstekend vermaakt. De organisatie heeft van veel deelnemers en ouders gehoord dat het voor herhaling vatbaar is.

Sponsors
Sponsor hebben dit feest mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage of het beschikbaar stellen van materialen. Hierdoor bleven de kosten voor deelname laag. De sponsors waren: Fievelekwint Floreren, Terwolde Renault, Toerkoop van der Goes, Rabobank, Hema Hoogeveen, Albert Hein Offerein, Wierda Bestratingen, Welkoop Hoogeveen, Kindergordijnen.nl en Blauwe Bes Drenthe.

Volgende mudrun
In januari 2020 hebben we de vergunning voor de 2e editie aangevraagd bij gemeente Hoogeveen. Deze is verleend, maar door de coronacrisis moeten we het evenement dat gepland stond op 16 mei verplaatsen. Door de grote onzekerheid rondom corona moesten we de plannen steeds weer verder opschuiven. We hopen nu in 2024 weer een groot modderfestijn voor de kinderen te kunnen organiseren.

Facebookpagina
De Kids Mud Run heeft een eigen Facebookpagina, waarop een filmpje van de eerste editie, foto’s en persberichten. Zodra we starten met de voorbereiding van een nieuwe editie vullen we deze pagina weer met nieuwe berichten.