Over ons

Over ons

In 2020 vierden we ons 25-jarig bestaan.  Al een paar jaar voor de installatie van de nieuwe groep waren voorbereidingen getroffen door Henk Everts, Piet Baard en Henk Walmink om naast de – toen nog mannengroep – Lions Hoogeveen een gemengde groep te starten. Aangezien er voor een club 20 leden nodig waren, was dat de eerste zorg om uiteindelijk op 4 februari 1995 feestelijk te kunnen starten in de Spaarbankhoeve in Hoogeveen.

Goede doelen
Door de jaren heen hebben we activiteiten georganiseerd die het verschil maakten in de Hoogeveense samenleving en voor goede doelen. Zo werd er in 2001 een veiling gehouden van 60 schilderijen die onder leiding van kunstenaars waren gemaakt door kinderen van verschillende basisscholen in gemeente Hoogeveen én door Lionsleden. Het leverde maar liefst 25.000 gulden op voor een medisch centrum in Bangladesh. In 2007 wordt 25.000 euro opgehaald voor Stichting Hulphond met het evenement Dancing with the Stars in theater De Tamboer. Twaalf bekende Hoogeveners hadden danslessen gevolgd en lieten hun danskunsten aan het publiek zien. Enkele jaren later daarna volgde het boksgala. Een tiental ondernemers uit Hoogeveen stond tegenover elkaar in een bokstoernooi, nadat ze maandenlang getraind waren door onder andere Arnold Vanderlyde. Resultaat: 35.000 euro voor het Jeugdsportfonds. Naast het organiseren van grote en kleine acties werden er voor en door de leden activiteiten georganiseerd, zoals een bedrijfsbezoek, een uitje of een activiteit.

Dienstbaar
Op maandag 3 februari 2020 vierden onze leden aangevuld met hun partners het 25-jarig bestaan bij Restaurant Narline. Daar lag een cadeautje voor iedereen klaar: een keukenschort met logo en naam. Aangezien we het motto ‘We serve’ hebben, moest iedereen zelf aan het werk in de keuken onder leiding van de chef-kok. Ook het proeven en kiezen van de wijnen bij het diner moesten we zelf doen, maar dan wel met hulp van de wijnexpert van het restaurant.

Jubileumjaar
Voor het jubileumjaar hadden we mooie acties in gedachten. Het begon met het Valentijnsdiner bij Dinercafe Il Gusto om daarna aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor de Kids Mud Run en de landelijke inzamelingsactie van lionsclubs voor het voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Door de coronacrisis is heel veel tot stilstand gekomen, ook in onze lionsclub. Maar ook dan is er altijd iets wat je voor een ander kunt doen. Dat hebben we dan ook gedaan. En gelukkig kunnen we  weer zonder maatregelen aan de slag.

Nieuws en media
We zijn regelmatig in het nieuws door persberichten te versturen naar de plaatselijke en regionale pers. Op onze Facebookpagina delen dit nieuws ook en brengen we onze activiteiten onder de aandacht. De Kids Mud Run heeft een eigen Facebookpagina. Door het liken van deze pagina’s kan iedereen die dat wil altijd het laatste nieuws over onze activiteiten via deze kanalen volgen.

VOLG OP FACEBOOK

FACEBOOKPAGINA KIDS MUD RUN

[contact-form-7 id=”91″ title=”Contactformulier 1″]