Valentijnsdiner

Op Valentijnsdag organiseren we in samenwerking met Dinercafé Il Gusto een valentijnsdiner, waarvan de opbrengst Stichting Hartekind gaat. Il Gusto heeft een speciaal keuzemenu samengesteld. De Lions zorgen voor alle extra’s, zoals de aankleding, het vervoer en – voor de mensen die dat willen – hulp bij het verrassen van ‘de Valentijn’ met mooie woorden, een liefdesverklaring, aanzoek of herbevestiging van de trouwbelofte.

Twee van onze leden zijn trouwambtenaar. Valentijnsdag was wat hen betreft uitgelezen moment voor een mooie actie. Naast het dineren stellen zij zich beschikbaar om mensen te verrassen met de woorden die de gevoelens van mensen uitdrukken. Dat hoeft niet altijd een liefdesverklaring te zijn, het kan ook gaan om bijvoorbeeld waardering voor een familielid, goede vriend of collega. 

Stellen in de watten leggen
Met de valentijnsactie willen we mensen een onbezorgde avond geven en tegelijkertijd iets betekenen voor het goede doel. We leggen ze in de watten op een gezellige, romantische avond. Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van luxe vervoer binnen gemeente Hoogeveen. De twee trouwambtenaren bieden hun hulp aan als mensen iets bijzonders willen doen, zoals het opstellen van een woord van waardering, een liefdesverklaring, het voorbereiden van een aanzoek of de uitvoering van een herbevestiging van de trouwbelofte. 

Alle leeftijden
Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon romantisch  of gezellig te dineren, zonder extra aandacht. De avond biedt ook de mogelijkheid om iemand anders dan je partner te verrassen. Denk aan vrienden, collega’s, buren of  iemand anders die je wil verrassen. En niet te vergeten: deze avond is voor alle leeftijden.

Stichting Hartekind
We steunen met de valentijnsactie Stichting Hartekind die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Hoewel de behandelmogelijkheden de afgelopen jaren enorm zijn toegenomen, is er nog steeds onderzoek nodig om bijvoorbeeld complicaties en ontwikkelingsproblemen beter te leren begrijpen, behandelen en voorkomen.

Editie 2021
Op zondag 14februari 2021 organiseren we opnieuw een valentijnsdiner in samenwerking met Dinercafé Il Gusto voor Stichting Hartekind.